Slovenský raj
Slovenský raj Slovenský ráj Słowacki Raj Slovak paradise Slowakisches Paradies Szlovák paradicsom

Szlovák paradicsom (Slovenský raj) - Meghívás a paradicsomba

Szlovák paradicsomLegyen üdvözölve a Szlovák paradicsom ( Slovensky raj, Korábbi magyar neve: Káposztafalvi-karszt ) nemzeti park kedvelői és turisták oldalain, mely a páratlan szépségű tájaival Közép-Európa egyik legszebb nemzeti parkjához tartozik. A 19 763 ha kiterjedésű területet 1988-ban nyilvánították nemzeti parkká, mely napjainkban széles körben ismert a maga szurdokvölgyeivel, kanyonjaival és az azokat összekötő hágcsóival.
A Szlovák paradicsom (Slovenský raj) területe a Szlovák Érchegység (Slovenské rudohorie) térségéhez tartozik, pontosabban szepes-gömöri karszt (Spišsko-gemerský kras) térségéhez. Északon és észak-keleten a Hernádi katlannal (Hornádska kotlina) határos, melynek egy része szintén a védett övezethez tartozik, nyugaton és észak-nyugaton pedig az Alacsony-Tátra (Nízke Tatry) hegységével. Vízrajzi szempontból a terület a Hernád (Hornád) és a Gölniczvölgy(Hnilec) folyók vízgyűjtő területéhez tartozik. A Szlovák paradicsom területén mintegy 200 barlangot és hasadékot találhatunk. A Dobsinai jégbarlang (Dobšinská ľadová jaskyňa) 1870-től várja az érdeklődőket, része az UNESCO Természeti Világörökségének is.

Kellemes időtöltést és sétát kívánunk mindenkinek, aki Szlovákia e csodálatos részére látogat el.

 

Szállás a Szlovák paradicsomban (Slovenský raj)

Az oldalunkon számos magas színvonalú szállást találhat - szállodák, hétvégi házak, magánszállások közül válogathat, ahol kellemes időtöltést nyújt a Szlovák Paradicsom nemzeti park.

Ajánlatunk:

-
Látogasson el a Magas Tátrába


Idő


 

Max: 8 °C
Min: 0 °C